Vis meny
Fraktfritt ved kjøp for minst kr 398,-   Sjå vilkår

Husa våre

Arkitekturarven i Sogn og Fjordane

Redaktør/forfattar: Djupedal, Torkjell / Nybø, Kolbjørn Nesje

ISBN: 9788282401579

Utgitt: 2019

Målform/språk: Nynorsk

Innbinding: Innbunden

Sidetal: 664 sider

Mål/vekt: 24 x 26 cm / 2800 g

Facebook TwitterHUSA VÅRE fortel om byggeskikk og arkitektur i Sogn og Fjordane frå dei eldste tider til idag. Frå Urnes stavkyrkje frå år 1130, den einaste norske enkeltbygning på verdsarvlista, til Tungestølen turisthytte, teikna av arkitektkontoret Snøhetta i 2019.

HUSA VÅRE fortel om over 500 hus og bygningsmiljø i fylket: Alle freda hus, alle kyrkjer, alle fyr, og eit rikt utval av skular, rådhus, forsamlingshus, fabrikkar, kraftstasjonar, bankar, villaer, bustadhus, turisthytter, hotell, prestegardar, embetsmannshus, løer, gardshus, sjøhus, flyplassar, posthus, sjukehus, og mykje meir - og til og med ein freda bensinstasjon. Reisa startar inst i Sognefjorden og set punktum med vêrradaren ytst på Stad. Alle 26 kommunane er med, og kring 150 arkitektar og byggmeistrar får eigen omtale.

HUSA VÅRE set byggeskikken og arkitekturen i Sogn og Fjordane inn i ein både nasjonal og internasjonal samanheng. Fylket har aldri vore isolert, og byggherrar, handverkarar og arkitektar har skapt hus og bygningsmiljø som er interessante for alle som er opptekne av norsk arkitektur og kulturhistorie.


Kr 598,00

Legg i handlekorg