Vis meny
Fraktfritt ved kjøp for minst kr 398,-   Sjå vilkår

To levende og to døde

Hva skjedde med Brenning?

Redaktør/forfattar: Ulateig, Egil

ISBN: 9788282400398

Utgitt: 2011

Målform/språk: Bokmål

Innbinding: Stivbind

Sidetal: 144

Mål/vekt: 15x21 cm / 360 g

Facebook Twitter


Den 24. februar 1943 gikk fire mennesker om bord i båten "Brenning" på Fure i ytre Sunnfjord. Det var den tyske soldaten Maximillian Leopold Kautz, hans norske kjæreste, firebarnsmoren Helene Skaar, og mannskapet, brødrene Arthur og Hjalmar Brendsdal. Båten forsvant, uten livstegn. Først lenge etter krigen, i 1964, ble det kjent at kjæresteparet levde i beste velgående i Sverige, med nye navn og ny identitet. I 1976 ble båten ved en tilfeldighet funnet i Gjøringebøvika i Førdefjorden. Det er aldri funnet spor etter brødrene.

Da denne boka første gang kom ut i 1987, levde ennå Helene og Maximillian, alias Ruth og Karl Rewinger. Egil Ulateig møtte dem i leiligheten i Sverige, men hemmeligheten om hva som egentlig hadde skjedd og hvor det ble av brødrene Brendsdal ville de ikke snakke om.

Forfatteren har studert skriftlige kilder og snakket med mange som møtte paret under flukten, og forteller her historien slik den sannsynligvis var. 

I denne nye utgaven av "To levende og to døde" er det med mange foto som ikke har blitt trykt før, bl.a. av hovedpersonene. I tillegg har Kjell-Ragnar Berge skrevet om krigsbildet i Sogn og Fjordane på den tida "Brenning" forsvant. Rune Timberlid har skrevet om hvordan "Brenning"-saka står idag.
Kr 239,00

Denne boka er utseld