Vis meny
Fraktfritt ved kjøp for minst kr 398,-   Sjå vilkår

Fyrbyggeren

Fyrformann Elling Ulvestads fortelling 1909-1954

Redaktør/forfattar: Ulvestad, Harald Elling

ISBN: 9788291722962

Utgitt: 2008

Målform/språk: Bokmål

Innbinding: Stivbind

Sidetal: 144

Mål/vekt: 20x26 cm / 772 g

Facebook Twitter


Elling Ulvestad (1890-1978) frå Syvde på Sunnmøre var i 45 år fyrarbeider, fyrformann og oppsynsmann i Fyrvesenet. Hvert eneste sommerhalvår, fra april til november, var han i arbeid på de ytterste holmer og skjær på hele norskekysten. Han hadde ansvar for bygging og vedlikehold av utallige fyr, fra Finnmark til Østfold. Blant annet bygde han Kya fyr på Trøndelangskysten, Makkaur fyr i Finnmark og Runde fyr på Sunnmøre. På Færder fyr i Oslofjorden installerte han verdens kraftigste tåkesignal.

Ulvestad og arbeidslaget hans av fyrarbeidere fra Sunnmøre skapte ingeniørkunst av fremste sort. De gjorde riksvei nummer en, skipsleia langs norskekysten, langt tryggere, til nytte for sjøfolk, fiskere og alle som ferdes langs kysten vår.

På grunnlag av dagbøker, rapporter, håndskrivne manuskript og bilder presenterer sønnen Harald Elling Ulvestad i denne boka det omfattende arbeidet til Elling Ulvestad og arbeidslagene hans.

Tekst og bilder utgjør et eneståande bidrag til norsk fyrhistorie. Boka er rikt illustrert. De fleste bildene har aldri tidligere blitt trykt.

Knut Baar Kristoffersen, seniorrådgiver i Kystverket, har skrevet innledning til boka.
Kr 368,00

Legg i handlekorg